KOMMANDE


Illustration: Jens Gustavsson
Illustration: Jens Gustavsson

MEMORY

Hösten 2019

I höst medverkar Linnea i operan Memory, ett nyskrivet verk för mellan- och högstadieelever som produceras av Estrad Norr. Linnea gör en av huvudrollerna, Sophie West, i föreställningen. 

Jonny Dart mår inget vidare. Han har hamnat rejält på glid och dessutom blivit utslängd från en fest där han försökte få svar på några frågor om sitt förflutna men blivit alltför stökig. Så nu sitter han här, dumpad på en parkeringsplats utanför en stormarknad mitt i natten, och försöker minnas och bringa reda i sitt redan rätt trassliga 17-åriga liv. Då dyker Sophie upp. Hon är rysligt gammal och rätt konstig, t o m lite motbjudande med sin egendomliga lukt och besynnerliga klädsel och att hon hela tiden tror att han är någon annan, någon från mycket länge sedan. Jonny som inte har någonstans att ta vägen, följer med Sophie hem, rakt in i en värld som är än mer kaosartad än hans egen.


Memory är en nyskriven opera av Jonas Forssell baserad på en roman av Margaret Mahy (1936-2012), en av Nya Zeelands mest kända barn- och ungdomsboksförfattare. Jonas Forssell är verksam som både tonsättare och arrangör, och har även varit operachef på bl a Den Anden Opera i Köpenhamn. Han engageras regelbundet av Folkoperan i samband med uppsättningar som "Förklädd Gud" och "Salieri vs Mozart".

Memory kommer att turnera i Jämtland, Västerbotten och Norrbottens län under oktober och november 2019. 

Mer information på Estradnorr.se


ROMANSKONSERT

Mellan dröm och verklighet - om att vara någon annanstans 

24 Februari 2020, Uppsala Missionskyrka

Tillsammans med pianisten Michael Engström gästar Linnea Uppsala Kammarmusikförening med ett varierat romansprogram med musik av bl.a. Leonard Bernstein, Madeline Dring, Francis Poulenc, Kurt Weill, Edward Grieg, Wilhelm Stenhammar och Bo Linde. 

Mer information: kammarmusikiuppsala.se